11. kesäkuuta 2012

難しすぎる

Kanjikortit
(niin monta kpl kuin haluat)

Ensin otetaan kasa kartonkia, värillä ei ole väliä. Varataan myös (valkoista) paperia, sakset, liimaa ja tusseja ja/tai (geeli)kyniä.

Leikataan kartonki sopivan kokoisiksi paloiksi. Niiden ei tarvitse olla täsmälleen saman kokoisia.

Piirretään kanjeja (valkoiselle) paperille sopivan etäälle toisistaan. Tässäkään ei koolla ole väliä, tärkeintä on, että siitä saa selvän.

Leikataan kanjit erilleen.

Siistitään kanjien reunoja ja liimataan ne kartongista leikatuille palasille.

Kartongin toiselle puolelle kirjoitetaan kanjin lukutavat, merkitys, muutama vapaavalintainen esimerkkisana merkityksineen sekä radikaali.

Toista tarvittavan monta kertaa.

Näin kului viime viikko kun sain tietää ettei se ninjakoe mennyt läpi. Tänään oli uusinta ja vaikka ahersin koko viime viikon tekemällä ensin nuo kortit ja sitten käymällä niitä läpi uudestaan ja uudestaan, koe meni ihan yhtä huonosti kuin viime kerrallakin. Kaiken lisäksi ruotsalaiset käänsivät veistä haavassa ja kävi ilmi etten ollut pääsyt myöskään sitä helpolta tuntunutta toista osiota läpi. Sen uusinta on huomenna.

Nyt tuntuu lähinnä siltä, ettei opiskelussa ole mitään järkeä kun siitä ei ole mitään hyötyä kuitenkaan. Mitä muuta pitäisi osata kuin kanjin lukutavat ja sen merkitys?

Tämä nyt kuulostaa siltä, että minä en vain opiskele/osaa tarpeeksi. Voitte vapaasti olla uskomatta kun sanon, että en ole huono ja osaan kyllä japania suunnilleen sen verran kun pitäisikin, mutta nämä kokeet ovat vain yksinkertaisesti epätasapainossa ja aivan liian vaikeita. Kyllä tästäkin kokeesta oli mahdollista päästä läpi kerralla, kuten pari luokaltani pääsikin, mutta kun kuudesta oppilaasta kolme on uusinnassa, ja kaikki näistä kolmestakin ovat aikaisemmin päässeet kaikki kokeet kerralla (tai uusineet vain kerran) läpi, niin jotain on kyllä pielessä.

Turhauttaa.


PS: Kanjikortit eivät ole minun ideani todellakaan, eikä kenenkään tuttunikaan. Niiden käyttäminen opiskelun apuna on "vanha" japanologien tekniikka, jota monet käyttävät apunaan (enkä tiedä ollenkaan mistä se on saanut alkunsa). Niistä on todella paljon apua juurikin lukemisen kanssa. Kirjoittamista pitää harjoittaa sitten jollain muulla tavalla.
Minun on pitänyt näitä väkertää aina ensimmäisen vuoden syksystä lähtien, mutta en ole saanut aikaiseksi ennen kuin nyt.
PPS: Jotkut kuvista ovat epätarkkoja koska en osaa mitään ja kamerani on huono.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti